Sagt om oss

Det var mye som stemte i Grieghallen torsdag kveld […] I Haydns oratorium gjorde koret gjorde en strålende jobb! Det klang gjennomarbeidet musikalsk og med fantastisk fin og slank klang.

Annabel Guaita, Bergens Tidende, om Vokalensemblet Skrik sin fremføring av Jesu syv siste ord på korset, sammen med KorVest og Bergen Filharmoniske Orkester.

Koret og dets medlemmer har løst denne utvidede oppgaven på en strålende måte. Så vel hva gjelder innsats/oppfølging som holdning og ferdigheter, har Vokalensemblet Skrik vært en viktig forutsetning bak realiseringen av et stort og krevende kunstnerisk prosjekt.

Regissør Tore Vagn Lid om samarbeidet med Vokalensemblet Skrik i forbindelse med Die Massnahme.

Av de tretti korene fra hele verden som har deltatt i korfestivalen, var det bare seks igjen i selve finalen i går. To av dem var norske, Den Norske Studentersangforeningen fra Oslo og Vokalensemblet Skrik fra Bergen, dirigert av Jon F. Blichfeldt. Skrik har holdt det gående i tre år. Det unge koret har et ambisiøst repertoar. Best lykke hos publikum gjorde de nok med sin svært spesielle versjon av Beatles-låten «Drive my car». De ble også nummer tre i den innledende konkurransen i verdslig musikk.

Olav Gorseth, Bergens Tidende, om Grieg International Choir Festival september 07.

Et glimrende teateroratorium som på kort tid rakk å bli forbudt av nazistene, slaktet av liberale demokrater og nektet spilt av Stalin-regimet, må ha sterke kvaliteter. Men «Die Massnahme», eller «Forholdsreglene» har fortsatt provokatorisk kraft. Særlig når det settes opp så gjennomført som Transiteaterets Tore Vagn Lid gjør det på årets festspill i Bergen, i imponerende samarbeid med Vokalensemblet Skrik, Griegakademiet og Forsvarets musikkkorps, med Eberhart Kloke som dirigent. Med doble batterier, pauker, slagverk, blåserekke og et kor på femti – i tillegg til fire agitatorer som saklig legger frem sitt spørsmål for publikum. Resultatet er praktfullt totalteater.

Andreas Wiese, Dagbladet, om Die Massnahme, Festspillene i Bergen mai 07.